La patru zile de la moartea soţului ei, prinţul Philip, vineri, la vârsta de 99 de ani, regina Elizabeth a II-a şi-a reluat angajamentele. Potrivit The Guardian, regina a găzduit marţi o ceremonie la castelul Windsor pentru pensionarea lui William Peel, care a ocupat funcţia de Lord Chamberlain, funcţionar la curte, alături de monarh.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

William Peel oficia alături de ea ca Lord Chamberlain din 2006. 

William Peel a organizat detaliile privind funeraliile prinţului Philip care vor avea loc sâmbătă la Capela Saint-George. El a părăsit funcţia şi i-a predat misiunea lui Andrew Parker, fost spion MI5, cu o săptămână înainte de moartea ducelui de Edinburgh. Noul Lord Chamberlain şi-a preluat funcţia la 1 aprilie. 

Decesul prinţului Philip a îndoliat Marea Britanie: numeroşi cetăţeni britanici au depus flori în faţa Palatului Buckingham şi la Castelul Windsor. Toţi membrii familiei regale i-au adus omagii. 

Regina Elizabeth, care a fost căsătorită cu ducele de Edinburgh timp de 73 de ani, a fost discretă în ultimele zile, exprimându-se prin fiul său, prinţul Andrew". Ea a descris pierderea ca un mare gol în viaţa sa", a declarat prinţul Andrew. 

Din cauza pandemiei, doar 30 de persoane vor putea asista la ceremonie în capelă. Toţi vor trebui să poarte măşti şi vor fi interzise imnurile. Prinţul Harry a venit în Marea Britanie fără soţia sa Meghan Markle, care a fost sfătuită de medic să nu călătorească fiind însărcinată. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.