Federaţia Sanitas a transmis, marţi, că ”aşa nu se mai poate”, după tragedia de la Spitalul Victor BAbeş, referindu-se la alţi trei pacienţi care au murit premature din cauza ”haosului general care a stăpânit această ţară de mai bine de un an de zile”. Sindicaliştii reclama că încă un rând de salariaţi din sănăate, epuizaţi şi cu moralul la pământ, sunt târâţi prin secţiile de poliţie, cu teama dea-şi pierde libertatea ”pentru singurul motiv că au fost prea puţini”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa nu se mai poate! O nouă tragedie la un spital care tratează pacienţi cu COVID-19. Nici nu mai contează care...Încă trei vieţi curmate prematur de haosul general care a stăpânit această ţară de mai bine de un an de zile! Încă trei familii care îşi plâng oameni dragi pe care cu încredere îi internaseră într-un spital Bucureştean de renume! Si nu în ultimul rând încă un grup de salariaţi din sănătate care epuizaţi, cu moralul la pământ din cauza sentimentului de neputinţă cu care se confruntă atunci când tehnica nu îi mai ajută iar numărul celor care au nevoie de ajutorul lor imediat este mai mare decât numărul lor, sunt târâţi pe la secţiile de poliţie şi obligaţi să trăiască cu teama că îşi pot pierde libertatea şi drepturile pentru singurul motiv că au fost prea puţini”, a transmis, marţi, Federaţia Sanitas.

Sindicaliştii afirmă că ”s-au cheltuit bani cu nemiluita pentru spitale modulare care stau nefuncţionale, pentru izolete pe care nu le foloseşte nimeni, pentru aparate care nu funcţionează sau care, mai rău, produc catastrophe”.

”Mai marii vremurilor au dat liber la orice fel de achiziţii de materiale şi aparatură, dar s-au codit şi bâlbâit şi opus vehement la orice solicitare de a investi responsabil şi strategic în resursa umană! Şi iată că astăzi ne găsim în situaţia în care spitalele modulare nu pot fi puse în funcţiune din cauza lipsei de personal, ATI-urile improvizate omoară în loc să salveze, iar personalul medical care până mai ieri a fost cu bună ştiinţă lăsat în voia sorţii în ceea ce priveşte riscul de mall-praxis, este în continuare expus unor situaţii care exced pregătirea lor dar care îi pot arunca într-un hăţiş legislativ cu final nefericit”, au mai transmis sindicaliştii.

”Colegii noştri medici, asistenţi medicali, personal auxiliar din secţiile şi compartimentele de terapie intensivă care în toată perioada de când a început pandemia s-au zbătut între bucuria salvării vieţilor unor semeni ai lor şi disperarea pierderii luptei cu moartea pentru alţii, între teama că se vor infecta şi ei şi îşi vor îmbolnăvii şi familiile şi bucuria de a-şi putea totuşi ţine copiii în braţe, între epuizarea fizică şi psihică dusă uneori la paroxism şi nevoia de a reuşi să facă faţă lipsei acute de personal, vă spun, stimaţi politicieni, aşa nu se mai poate! Lupta pentru putere v-a luat minţile”, au adăugat aceştia.

Potrivit sindicaliştilor, se întâmplă tragedie după tragedie şi singurul răspuns este ”se face anchetă, vinovaţii vor plăti”!

”Iar vinovaţi sunt scoşi tot cei care muncesc, cei care se sacrifică, cei care sunt acolo, la locul tragediei dând ce au mai bun, dar sunt depăşiţi de situaţie şi privesc apoi neputincioşi cum sistemul îi scoate vinovaţi şi îi lasă pradă oprobriului public! Astfel au ajuns manifestanţii să îşi verse furia la porţile spitalelor şi să scandeze ”asasinii” arătând cu degetul către profesioniştii din sănătate! Iar mai marilor vremii acest lucru le prieşte şi îl lasă să curgă, ba chiar încurajează ”campanii” de denigrare în care se flutură pe la televiziuni aservite ştate de salarii greşit întocmite, evenimente negative având ca protagonişti personal medical, de cele mai multe ori scoase din context şi folosite pentru a distrage atenţia de la, de fapt, cea mai gravă problemă a momentului: ”Haosul politic care a dus la haosul sanitar!”, a mai transmis Federaţia Sanitas.

Sindicaliştii precizează că este important ca toţi politicienii să înţeleagă că ”lupta pentru viaţă este mai importantă decât lupta pentru putere”.

”Dacă nu se va întâmpla acest lucru suficient de repede, vă informăm, domnilor de la guvernare că noi, sindicatele, nu vom mai putea organiza protestele membrilor noştri şi nu pentru că nu avem capacitatea necesară ci pentru că, epuizaţi, disperaţi şi ameninţaţi salariaţii din sănătate aflaţi pe front din martie anul trecut, vor ”scăpa din mână armele” rând pe rând sau toţi deodată”, amai transmis Sanitas.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.