Alexandru Rafila a afirmat că PSD se grăbeşte cu moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii pentru a îi da ocazia premierului Florin Cîţu să aibă un argument solid de a solicita partenerilor de coaliţie remanierea lui Vlad Voiculescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul PSD a adăugat că inclusiv vicepremierul Dan Barna a rescunoscut că Vlad Voiculescu nu are calităţi manageriale, „că nu este un diamant al managementului”, însă „imediat a spus că este vârful de lance al pandemiei”.

„Sfidează logica o astfel de abordare şi cred că mai ales partidul din care provine putea să găsească o soluţie rezonabilă. Noi ne grăbim cu această moţiune pentru ca să îi dăm ocazia domnului prim-ministru să aibă un argument foarte solid în a solicita partenerilor de coaliţie remanierea domnului ministru Voiculescu, pentru că, până la urmă, dincolo de jocuri politice, cred că cel mai important lucru este ca la Ministerul Sănătăţii să fie un ministru şi o echipă competentă, capabilă să gestioneze această pandemie", a a spus Alexandru Rafila marţi la Parlament. 

Acesta a mai explicat că sistemul de sănătate e suprasolicitat din cauza lipsii de acţiune a Ministerului Sănătăţii şi indirect acest lucru a dus la accidentul de la Victor Babeş.

„Acel accident nefericit de aseară, sigur că nu are o legătură directă cu Ministerul Sănătăţii sau cu Vlad Voiculescu, dar este un accident care se întâmplă cu suprasolicitarea sistemului de sănătate şi cu lipsa unei acţiuni din partea Ministerului Sănătăţii. Inacţiunea ministerului ne-a dus într-o situaţie în care nu mai cunoaştem care este realitatea în ceea ce priveşte evoluţia bolii, unde se înregistrează în mod real mai multe cazuri, care ar trebui să fie măsurile care să limiteze transmiterea infecţiei şi apariţia de cazuri noi”, a completat social-democratul. 

Reprezentantul României la OMS consideră că este foarte ciudat ce se întâmplă în prezent, fiind o pasare a responsabilităţii către alte persoane sau instituţii.

„Ajungem într-un registru uşor emoţional, în care ministrul Sănătăţii spune că principala activitate a ministerului e că trebuie să ia legătura cu pacienţii transportaţi intempestiv de la Spitalul Foişor. E foarte bine că a făcut lucrul acesta, dar nu ăsta este rolul Ministerului Sănătăţii. N-am văzut nicio măsură după incendiul de la Matei Balş care să se coreleze cu creşterea siguranţei pacienţilor în raport cu zonele în care ei sunt spitalizaţi. S-a ajuns într-o situaţie limită, şi atunci se caută pasarea responsabilităţii, scuze şi se tot invocă greaua moştenire. Până de curând, "greaua moştenire" era de la PSD, acum vedem că greaua moştenire se referă la guvernul precedent condus, în mod paradoxal, de domnul Ludovic Orban, care astăzi a întârziat dezbaterea în Parlament a acestei moţiuni”, a adăugat Rafila.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis marţi ca moţiunea simplă a PSD intitulată „Pentru ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece” să fie dezbătută într-un plen lunea viitoare şi votată într-un alt plen, miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.