Reprezentanţii site-ului de recrutare BestJobs estimează o creştere de peste 40% a pieţei de recrutare în sistem freelance până la finalul acestui an, în condiţiile în care pandemia a transformat radical piaţa muncii şi a accelerat dezvoltarea recrutării pentru joburi pe proiecte cu perioadă determinată, potrivite pentru liber profesionişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“De la izbucnirea pandemiei, tot mai mulţi angajaţi români au început să ia în calcul posibilitatea de a deveni freelanceri şi a lucra pe proiecte punctuale. Aproximativ 21% dintre respondenţii la un sondaj desfăşurat de BestJobs în perioada martie-aprilie 2021 spun că sunt tentaţi să facă trecerea de la un job full-time într-o singură companie la joburi în sistem freelancing”, se arată într-o analiză realizată de site-ul de recrutare. 

În acelaşi timp, aproape 60% dintre angajaţi spun că au suficient timp şi sunt interesaţi să preia proiecte de tip freelance în afara jobului actual pentru a-şi suplimenta veniturile. Domeniile în care aceştia ar fi interesaţi să lucreze în sistem freelance sunt IT (36%), marketing şi servicii creative (29%), financiar (19%), transporturi (15%) şi outsourcing (14%), potrivit BestJobs.ro. 

De cealaltă parte, companiile sunt şi ele din ce în ce mai interesate să lucreze pe unele proiecte cu profesionişti independenţi. Astfel, peste 45% dintre managerii care au răspuns unui sondaj efectuat de BestJobs la finalul anului trecut au spus că, în contextul actual, sunt mult mai interesaţi să angajeze în sistem project-based decât erau înainte de debutul pandemiei.

În 2019, circa 14% din totalul angajaţilor din economia locală erau liber-profesionişti, România situându-se pe primele locuri printre ţările membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte numărul de liber-profesionişti din totalul angajaţilor din economia locală, conform datelor Eurostat, insti­tutul european de statistică.

În condiţiile în care job-urile pentru liber profesionişti au stârnit interes în ultima perioadă, reprezentanţii BestJobs.ro au anunţat lansarea unui serviciu prin care angajatorii pot găsi profesionişti care îşi doresc să lucreze în sistem freelance (liber profesionist), pentru job-uri şi proiecte punctuale, prin intermediul platformei de recrutare.

"Pandemia de Covid-19 a transformat radical piaţa muncii şi a accelerat dezvoltarea recrutării pentru joburi pe proiecte cu perioadă determinată, potrivite pentru liber profesionişti. Pentru a susţine nevoile de angajare ale freelancerilor şi ale companiilor care caută astfel de colaborări pe bază de proiect, dar şi pentru a oferi angajaţilor posibilitatea să-şi suplimenteze veniturile în afara jobului actual, BestJobs lansează serviciile de freelancing şi estimează o creştere de peste 40% a pieţei de recrutare în sistem freelance până la finalul acestui an", se mai arată în comunicatul transmis marţi de platforma de recrutare.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România şi are o experienţă de peste 20 ani în domeniu. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,5 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, peste 25.000 de joburi şi peste 150 de specialişti în dezvoltare profesională şi personală (coachi, mentori, terapeuţi, avocaţi şi alte tipuri de specialişti).

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.