O parte dintre animalele şi păsările de la Grădina Zoologică din Timişoara au început să fie mutate în diferite spaţii din Ungaria, dar şi la Craiova, Piteşti sau la o persoană fizică din România. Câteva animale, care nu vor putea fi mutate, vor rămâne la Timişoara şi vor fi îngrijite în continuare. Grădina Zoologică din Timişoara a fost închisă în luna decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Dintre animalele de la Grădina Zoologică Timişoara urmează a fi preluate 59, de către: Adăpostul de urşi din Veresegyhaz – Ungaria, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova, Parcul Memorial Constantin Stere Ploieşti, Grădina Zoologică Piteşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole ”Regele Mihai I al României” – Disciplina de Biologie - Timişoara, Gunther Cristian, un partener care dăduse mai multe animale în custodie Grădinii Zoologice Timişoara. Astăzi, 13 aprilie 2021, a început mutarea în custodie pe perioadă nedeterminată la Administraţia Parcului Memorial “Constantin Stere” din Ploieşti-Grădina Zoologică Ploieşti a trei oi, trei gâşte canadiene, trei pisici sălbatice, patru ratoni, un coati şi un nandu”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Primăriei Timişoara.   
 
 
Activitaţile de îngrijire a animalelor din colecţie se realizează zilnic de către angajaţii Grădinii Zoologice până la mutarea, respectiv relocarea temporară sau definitivă în condiţii de siguranţă a acestor animale către alte grădini zoologice partenere. 
 
În total, la Zoo Timişoara erau 261 de exemplare din 46 de specii. Relocarea a fost aprobată de către Consiliul Local.
 
Grădina Zoologică din Timişoara a fost închisă, începând din 18 decembrie 2020, după ce un pui de cerb a murit din cauza unor probleme de sănătate. Primarul Dominic Fritz a anunţat atunci că va fi elaborat un nou proiect de grădină zoologică, la standarde europene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.