Producţia industrială a fost mai mică în februarie 2021, atât ca serie brută, cu 3,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,6%, faţă de aceeaşi perioadă din 2020, arată datele transmise marţi de Institutul Naţional de Statistică(INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În februarie 2021, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 3,1%, ca efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă (-14,9%) şi industria prelucrătoare (-4,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 7,5%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 2,6%, din cauza scăderilor industriei extractive (-16,8%) şi industriei prelucrătoare (-2,4%)”, arată INS.

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 8,6%, în februarie 2021, faţă de februarie 2020.

În perioada 1 ianuarie– 28 februarie 2021, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2020, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 2,3%, ca efect al scăderilor din industria extractivă (-14,3%) şi industria prelucrătoare (-3,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 6,4%. 

"Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 2 luni din 2021, comparativ cu primele 2 luni din 2020, a fost mai mică cu 1,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria extractivă (-15,4%) şi industria prelucrătoare (-1,6%).  Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 6,8%", se mai arată în comunicatul INS.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.