Comisiile pentru politică externă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au şedinţă miercuri, de la ora 13.30, pentru audierea lui Andrei Muraru, propus ambasadorul al României în Statele Unite şi George Maior propus ambasador al României în Regatul Haşemit al Iordaniei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total şase candidaţi propuşi ambasadori ai României în diferite state vor fi audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate.

Restul de patru persoane propuse pentru acreditare ca ambasadori sunt: Cezar Manole Armeanu - Republica Coreea, care va fi audiat online, Răduţă Dana Matache - Republica Filipine (online),  Alexandrina Livia Rusu – Marele Ducat al Luxemburgului (fizic)  şi Elena Şerbănescu – Republica Tunisiană (fizic).

Pe 4 martie, Ministerul Afacerilor Externe a transmis către comisiile parlamentare de politică externă şi cele pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării o solicitare de audiere, în perioada următoare, a mai mulţi candidaţi pentru poziţia de ambasador al României, în urma aprobării numirii acestora de către preşedintele Klaus Iohannis. George Maior, fost ambasador al României în SUA, este propus acum pentru Iordania, fostul consilier prezidenţial Andrei Muraru este propus să fie ambasador în Statele Unite, iar Emil Hurezeanu este propus pentru Austria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.