Prinţul William, duce de Cambridge, i-a adus luni un omagiu bunicului lui, ducele de Edinburgh, despre care a spus că l-a ghidat în viaţă, şi s-a arătat recunoscător pentru bunătatea pe care prinţul Philip a arătat-o familiei sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Centenarul vieţii bunicului meu a fost definit de serviciu - în slujba ţării sale şi Commonwealth-ului, soţiei lui şi reginei şi familiei noastre”, a transmis prinţul William.

Mesajul, care a fost publicat şi pe Facebook împreună cu o fotografie în care prinţul Philip e alături de strănepotul George, continuă: „Mă simt foarte norocos să am nu doar exemplul lui care m-a ghidat, ci şi prezenţa lui mult în viaţa mea de adult - ambele, în vremuri bune şi în cele mai grele zile. Voi fi mereu recunoscător că soţia mea a avut atâţia ani să îl cunoască pe bunicul meu şi pentru bunătatea pe care el i-a arătat-o. Nu voi lua de-a gata amintirile speciale pe care copiii mei le vor avea întotdeauna cu străbunicul lor venind să îi ia cu trăsura şi că au văzut ei înşişi simţul lui contagios de aventură, precum şi simţul umorului”. 

„Bunicul meu a fost un om extraordinar şi parte dintr-o generaţie extraordinară. Catherine şi cu mine vom continua să facem ce el şi-ar fi dorit şi o vom sprijini pe regină în anii următori. Îmi va lipsi bunicul meu, dar ştiu că el ar fi vrut ca noi să continuăm munca”.

Prinţul Philip, care a fost căsătorit 73 de ani cu regina Elizabeth II, a murit pe 9 aprilie, la Castelul Windsor. El va fi înhumat pe 17 aprilie, după o ceremonie religioasă restrânsă ce va avea loc în Capela St. George de pe domeniul castelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.