Uniunea Europeană (UE) urmează să lanseze negocieri în vederea achiziţionării a 1,8 miliarde de doze suplimentare de vaccin ”de generaţia a doua” împotriva covid-19, eficient împotriva viitoarelor variante ale SARS-CoV-2, declară o sursă de la Comisia Euroeană (CE) pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia se pregăteşte atât în vederea vaccinării copiilor şi adolescenţilor, cât şi în cazul apariţiei unor variante ale noului coronavirus împotriva cărora vaccinurile actuale ar putea fi ineficiente.

Bruxellesul vrea să încheie un contract în vederea unei achiziţii ferme a 900 de milioane de doze şi unei eventuale achiziţionări a altor 900 de milioane de doze suplimentare.

Comisia vrea un calendar lunar şi constrângător al unor livrări care să înceapă în acest an şi care să continue în 2022 şi 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.