Primarul din Focşani, social-democratul Cristi Misăilă, i-a spus, vineri, viceprimarului Ana Maria Dimitriu ”poate vă loveşte un tractor pe stradă", în momentul în care aceasta acuza administraţia locală că a cumpărat tractoare la preţuri mai mari decât ale pieţei. PNL Vrancea a transmis că ”ameninţările de orice fel şi limbajul violent nu au ce căuta în administraţia publică locală” şi a cerut primarului să-I prezinte scuze viceprimarului. Cristi Misăilă a declarat, pentru News.ro că nu intenţionează să-şi ceară scuze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE: ”Doamna viceprimar nu are decât un singur scop să mă instige de fiecare dată şi de a folosi tot felul de acuzaţii nefondate. Acum a adus acuzaţii grave la o societate a a Consiliului Local care a demarat un proiect de dotări cu utilaje necesare întreţinerii şi salubrizării stradale, a avut loc o achiziţie de tractoare utilate cu toate accesoriile necesare, tractoare care fi văzute zilnic de către toţi locuitorii lucrând pe străzi iar dumneaei ne acuză că vrem să ne apucăm de arat. I-am zis doamnă dacă nu le-aţi văzut până acum poate o să le vedeţi când vă veţi lovi de unu sau când unul va da întâmplător peste dumneavoastră, nicidecum nu a fost o ameninţare. I-am zis dacă mergeţi cu capul în jos şi nu le-ati văzut până acum atunci nu vă puteţi numi viceprimar. Eu nu-mi voi cere niciodată scuze. Ea să îşi ceară scuze pentru că nu ştiu cum îşi permite, în calitate de preşedinte de şedinţă, fărănici un drept legal să îmi ceară să ies afară din şedinţă. De 3-4 ori mi-a spus să părăsesc sala”, a declarat Cristi Misăilă, pentru News.ro.

ŞTIRE INIŢIALĂ: PNL Vrancea a publicat, vineri, pe Facebook, o înregistrare din timpul şedinţei Consiliului Local Focşani.

Viceprimarul Ana Maria Dimitriu a atras atenţia că municipalitatea a achiziţionat tractoare la un preţ mult mai mare decăt preţul pieţei, mai exact la 150.000 de euro când pe piaţa ar fi autovehicule de acest gen la 70 000 de euro.

În acel moment, primarul Misăilă a spus, conform filmării făcute publice de PNL Vrancea: "Poate vă loveşte vreun tractor pe stradă. Poate dă întâmplător peste dvs.!"

”E o ameninţare? Foarte bine”, a răspuns viceprimarul.

PNL Vranea a criticat gestul primarului.

"Partidul Naţional Liberal Filiala Vrancea protestează în mod ferm împotriva manifestărilor extreme, care vizează viaţa persoanei, manifestări de care a dat dovadă primarul municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă (PSD), în şedinţa extraordinară a Consiliului Local de astăzi. În lipsa unor argumente, primarul Misăilă a trecut la ameninţări la adresa doamnei viceprimar Ana-Maria Dimitriu (PNL), căreia i-a transmis că ar putea fi lovită de tractoarele de la CUP Salubritate pe stradă", transmite PNL Vrancea.

"Am fost ameninţată în cel mai dureros mod cu putinţă. Să te ameninţe cineva cu moartea, chiar şi indirect, mi se pare o chestiune inacceptabilă. Este prima dată în viaţa mea când primesc o astfel de ameninţare", a declarant, la rândul său, viceprimarul Ana-Maria Dimitriu.

PNL Vrancea îi solicită primarului Focsaniului să-şi ceară scuze public: "Nu este întâia oară, însă, când primarul Misăilă o ameninţă pe doamna viceprimar, însă de data aceasta a depăşit orice limită. Ameninţările de orice fel şi limbajul violent nu au ce căuta în administraţia publică locală. PNL Vrancea îi solicită primarului Misăilă să-şi ceară scuze în mod public pentru ameninţările proferate în şedinţa de Consiliu Local de astăzi!".

Tensiunile dintre primarul Focsaniului Cristi Misăilă şi viceprimarul liberal Ana Maria Dimitriu trenează de mai multă vreme.

De altfel, recent, edilul-şef al oraşului a redus atribuţiile viceprimarilor, pe motiv că nu au suficientă experienţă în a gestiona toate problemele care le reveneau.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.