Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, întrebat dacă Vlad Voiculescu trebuie să plece din funcţia de ministru al Sănătăţii, că este firesc ca această evaluarea să o facă premierul, însă orice ministru care nu îşi face datoria şi nu atinge obiectivele din programul de guvernare, mai devreme sau mai târziu, va pleca din Executiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu siguranţă activitatea fiecărui ministru este evaluată de premier. Orice ministru care nu îşi face datoria şi care nu este implicat în atingerea obiectivelor din programul de guvernare şi politicile publice ale Guvernului, mai devreme sau mai târziu, va pleca din Guvern. Este firesc ca evaluarea să o facă premierul. Dacă premierul are vreo solicitare, cu siguranţă o discutăm”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat vineri la Petreşti, judeţul Dâmboviţa dacă Vlad Voiculescu ar trebui schimbat de la conducerea portofoliului Sănătăţii. 

Premierul Florin Cîţu s-a referit vineri dimineaţa, la eroarea făcută de ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, care a susţinut iniţial că nu există o prevedere care interzice îmbrăcarea pacienţilor care au murit de COVID, precizând că acesta a făcut o declaraţie, apoi şi-a cerut scuze. Şeful Executivului a menţionat că a discutat cu Vlad Voiculescu şi o va mai face.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a avut, joi, o dispută cu jurnaliştii pe tema unei prevederi legale care interzice îmbrăcarea pacinţilor care a murit de coronavirus. În repetate rânduri, ministrul a susţinut că nu există o astfel de prevedere, însă un ordin de ministru semnat anul trecut de Nelu Tătaru, care se referă la pacienţii autopsiaţi, prevede că „aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare şi nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac”.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, Vlad Voiculescu şi-a recunoscut greşeala şi a precizat: „Am preluat o informaţie parţial greşită”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.