Grupul Inter IKEA a realizat o donaţie de 425.000 de halate şi alte echipamente de protecţie medicală, transportate cu ajutorul a cincisprezece camioane către 124 de organizaţii locale, prin intermediul platformei Fă Bine!.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, în ultimele şapte luni, peste 130 de spitale, şcoli, centre pentru vârstnici, ONG-uri şi instituţii de asistenţă socială, care au grijă de peste 50.000 de persoane vulnerabile din întreaga ţară, au beneficiat de peste două milioane de măşti, şepci, huse şi halate, donate de către companie.

În plus, şi alte companii private precum Fan Courier şi EVW Logistics s-au alăturat acestui demers şi au oferit resurse şi suport pentru transport, în timp ce Favorit Business şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului - Sector 4 au ajutat la depozitarea donaţiilor.

„Împreună cu furnizorii şi partenerii noştri de afaceri, ne-am unit forţele pentru a sprijini acolo unde este nevoie cu echipamente medicale şi de protecţie, pentru limitarea răspândirii COVID-19. IKEA îşi propune să îmbunătăţească viaţa a milioane de oameni din întreaga lume, asumându-şi în acest sens angajamentul de a fi alături de cât mai mulţi oameni, în societăţile în care activează. Ne bucurăm că prin această donaţie putem contribui la ajutarea comunităţilor vulnerabile din România.”, declară Jarek Kowalski, Managing Director, IKEA Purchasing Services Romania.

Administrarea donaţiei şi coordonarea distribuţiei acesteia către beneficiari a fost realizată prin intermediul platformei Fă Bine!.

„Pentru Fă Bine!, coordonarea acestei acţiuni a reprezentat o mare responsabilitate. Sunt foarte mulţumită de felul în care am reuşit să gestionăm întregul proiect, de la oameni, situaţii neprevăzute, până la nevoi diverse. După tot ce s-a întâmplat în aceste luni, am o mare recunoştinţă pentru toţi cei cu care am colaborat - persoane responsabile din diferite departamente IKEA, organizaţii beneficiare, companii de transport, voluntari, comisari vamali, prieteni care au răspuns solicitărilor noastre de ajutor. Putem spune că, într-adevăr, România este un loc în care împreună putem construi o lume mai bună.", a completat Maria Duduman, fondatoarea platformei Fă Bine!.

De la începutul crizei sanitare, IKEA a realizat diverse donaţii în România, pentru a-i sprijini pe cei mai vulnerabili sau grav afectaţi de pandemia de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.