Preşedinta Senatului Anca Dragu a declarat că decizia CEDO care spune că vaccinarea obligatorie este necesară într-o societate democratică, într-un caz de refuzare a accesului unor copii nevaccinaţi la o grădiniţă în Cehia, este un pas important şi pune o ierarhie între drepturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că ar trebui să îi întrebăm la acest moment pe specialiştii în drept constitutional şi dumnealor să ne dea direcţia. În cee ace priveşte decizia CEDO pare că, într-adevăr, pune o ierarhie între drepturi şi spune cumva că dreptul la viaţă este important şi că într-o democraţie trebuie respectate nişte reguli. Democraţia nu trebuie confundată cu lipsa regulii”, a precizat Anca Dragu, întrebată vineri la Parlament dacă ar permite Constituţia României introducerea unei astfel de obligaţii.

Chestionată dacă această decizie ar putea fi extinsă şi în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19, să fie prevăzute noi reglementări astfel încât vaccinarea să fie obligatorie, preşedinta Senatului a replicat: „Cu siguranţă această decizie va fi luată în considerare de către specialişti când se va formula o recomandare sau alta. Dar este un pas important”.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), sesizată de părinţi ai unor copii cărora le-a fost refuzat accesul la o grădiniţă din Cehia, din cauză că nu au fost vaccinaţi, a stabilit joi că vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”, într-o hotărâre a Marii Camere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.