Trăim într-o lume din ce în ce mai egoistă, însă bunătatea oamenilor încă există. Toată ura din lume, toate distrugerile, tot răul ce ne înconjoară zilnic, nu se compară cu puterea iubirii. Un singur om bun poate schimba cursul vieţii altuia, iar miracolele se fac cu dragoste. Acolo unde există întuneric în suflete, acolo unde există necaz şi deznădejde, lacrimi şi durere, un om poate contribui, întinzând o mână de ajutor, pentru a transforma ruinele inimii cuiva, într-un castel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia Speranţă pentru România, un ONG important care se ocupă cu aducerea unui strop de fericire cazurilor umanitare, îşi doreşte ca în fiecare an, să se se apropie tot mai mult de atingerea obiectivelor. Românii au înţeles că în perioada pandemiei, supravieţuirea celor defavorizaţi, a celor aflaţi în nevoie, boală şi foamete, este un aspect destul de copleşitor asupra psihicului, dat fiind faptul că se simt mai singuri ca niciodată.

Onestitate, sprijin, generozitate - Speranţă pentru România

Integritatea este un dar rar în aceste zile din partea oamenilor, iar când întâlneşti oameni cu coloană vertebrală, modeşti şi sinceri, este în sine un miracol. Din astfel de persoane este formată echipa Asociaţiei Speranţă pentru România, care a început de jos, prin câteva gesturi de voluntariat. Când ajuţi oamenii fără să aştepţi nimic la schimb, fără să faci din asta un spectacol, înseamnă că ai cu adevărat un suflet pur.

Această echipă, cu site-ul oficial www.sperantapentruromania.ro, a pornit cu un grup de prieteni, ce au văzut neputinţa oamenilor din zona Oraviţa în judeţul Caraş Severin. Să adormi cu stomacul gol, zilnic, neştiind dacă mai vezi lumina zilei, sfâşie atât trupul, cât şi mintea, în feluri inimaginabile. Din dorinţa de a face un bine, au hrănit bătrânii săraci ai acestei zone, aducându-le prin simple gesturi, puţină alinare şi speranţa că vor mai trăi o zi.

Dar aceştia au realizat că misiunea lor este mai importantă de atât. Au înţeles că nu se pot opri aici, că trebuie să-şi depăşească ei barierele şi să creeze un ONG pentru a sprijini mai multă lume în războiul lor cu viaţa nemiloasă. În anul 2009 a luat naştere această asociaţie umanitară, iar de atunci, de la 5 cazuri gestionate pe lună, au ajuns la peste 300. În anul 2019 suma totală strânsă era de 900.000 euro, o sumă impresionantă, dar deloc de ajuns pentru toate persoanele aflate în suferinţă. Însă, de la an la an, oamenii au început să deschidă tot mai mult ochii la ceea ce îi înconjoară, înţelegând că trebuie să-şi ajute aproapele, iar suma a crescut exponenţial, în 2020 ajungând la 2.600.000 euro.

Cum poţi contribui şi tu unei cauze umanitare

Dacă îţi doreşti să faci şi tu o diferenţă, doneaza prin sms pentru cauze umanitare. Chiar şi cea mai mica sumă este importantă, fiindcă devine un nou procent adăugat cauzei lor. Cu ajutorul donaţiilor, oamenii pot să aibă parte de operaţiile necesare, salvatoare, pot scăpa din sărăcie lucie sau pot să aibă din nou un acoperiş deasupra capului. Nimeni nu şi-ar dori să ajungă în astfel de situaţii, însă i se poate întâmpla oricui. Nimeni nu-i ferit de tragediile vieţii, indiferent de statutul social. Cancerul, leucemia şi alte boli grave nu ţin cont de cine eşti.

Poţi face chiar astăzi un pas spre a aduce cuiva zile de trai mai bune, sănătatea la care visează, zile fără durere, griji apăsătoare şi frică. Poţi dona şi prin transfer bancar, plată online cu cardul sau chiar PayPal. Asociaţia Speranţă pentru România este dedicată în crearea unei comunităţi de voluntari cât mai extinsă pe teritoriul ţării, iar cât de curând vor lansa chiar şi sesiuni live pe reţelele de socializare, pentru a atrage şi fideliza mai mulţi donatori.

Intră în cadrul site-ului oficial pentru a afla mai multe detalii despre cazurile umanitare cu care se ocupă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.