Comuna Comana a fost amendată cu 150.000 de lei, după ce comisarii de mediu au descoperit un depozit ilegal de deşeuri care a afectat o suprafaţă de 1,5 hectare de teren. Deşeurile erau colectate prin servcul de salubritate al comunei, ar deşeurile erau depozitate illegal în apropierea râului Argeş pentru a evita plata taxelor către un depzit autorizat. Garda Naonală de Mediu anunţă că s-a făcut şi plângere penală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O echipă de comisari a Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General, a constatat existenţa unui depozit ilegal de deşeuri menajere, în cadrul unui amplasament situat în proximitatea râului Argeş, localitatea Grădiştea, comuna Comana. Pe acest teren erau depozitate, în vederea eliminării, deşeuri colectate prin serviciul de salubrizare U.A.T. Comana. Scopul era evitarea platii taxelor de depozitare în cadrul unui amplasament autorizat”, a transmis, joi, Garda de Mediu.

Sursa citată a precizat că a fost afectată o suprafaţă de cca 1–1,5 ha, existând suspiciuni de degradare, inclusiv a factorilor de mediu.

”Faptele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în cuantum de 150.000 lei, fiind înaintată către Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu propunere de notificare prealabilă în vederea conformării, existând posibilitatea suspendării activităţii de salubrizare, în situaţia în care nu sunt îndeplinite obligaţiile legale în domeniul protecţiei mediului. Au fost informate de situaţie şi Administraţia Naţională Apele Romane, Instituţia Prefectului, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare şi Utilităţi Publice, în cauză fiind înaintată inclusiv o sesizare penală”, a mai transmis Garda de Mediu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.