După un an de pauză, cea mai mare conferinţă organizată anual de Google, Google I/O, revine în 2021 cu o versiune virtuală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Google a trimis invitaţii de presă pentru ediţia din acest an a evenimentului Google I/O, dedicat în mod tradiţional dezvoltatorilor, dar care aduce de fiecare dată şi noutăţi despre produsele software şi hardware ale companiei.

Invitaţia spunea explicit că evenimentul va avea loc anul acesta, însă, pentru elucidarea perioadei în care va fi organizat, jurnaliştii şi inginerii au fost nevoiţi să rezolve un puzzle. Acesta a scos la iveală perioada 18-20 mai.

Este o revenire aşteptată a celui mai mare eveniment organizat de Google, după un an de pauză. În 2020, din cauza pandemiei, Google a decis să anuleze complet conferinţa, în loc să o mute online, cum au procedat alte companii.

Google I/O 2021 va avea loc exclusiv online, iar accesul va fi gratuit.

Vor exista mai multe tipuri de evenimente, precum “Consumer and Developer Keynotes”, unde vor fi anunţate noutăţi legate de produsele Google, “Technical Sessions”, explicaţii în detaliu despre anumite produse şi funcţii, Workshop-uri de tip Q&A prezentate de instructorii companiei şi sesiuni AMA (Ask Me Anything).

Dezvoltatorii vor putea încerca noile produse şi facilităţi în cadrul evenimentelor pe care Google le numeşte “Interactive Sandboxes”, iar sub titulatura “Codelabs and Learning Pathways” vor fi disponibile pe întreaga perioadă a conferinţei sesiuni în care doritorii pot lua lecţii legate de tehnologiile Google.

Anunţul privind organizarea Google I/O vine la puţin timp după ce Apple a comunicat că va organiza conferinţa sa tradiţională, WWDC, între 7 şi 11 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.