Bolnavii de fibroză chistică în vârstă de până la 50 de ani din Franţa - care nu erau eligibili să fie vaccinaţi împotriva covid-19 - pot să fie vaccinaţi cu vaccinurile Pfizer-BioNTech sau Moderna, a anunţat joi o asociaţie franceză, în urma unei decizii în acest sens a Ministerului francez al Sănătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pacienţii cu fibroză chistică în vârstă de până la 50 de ani pot de-acum să se vaccineze”, scrie ministrul francez al Sănătăţii Olivier Veran într-o scrisoare datată la 31 martie, adresată Asociaţiei ”Vaincre la Mucoviscidose”.

”Este o uşurare”, a reacţionat într-un comunicat organizaţia, care a cerut în februarie Guvermului ”să asigure un acces efectiv şi fără întârziere” la vaccinare a bolnavilor pe care-i reprezintă.

Fibroza chistică făcea parte dintre ”comorbidităţi” care acorda dreptul la vaccinare persoanelor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani.

Această patologie permite de-acum vaccinarea cu vaccinul împotriva covid-19 Moderna începând de la vârsta de 18 ani sau Pfizer-BioNTech începând de la vârsta de 16 ani.

În cazul minorilor mai tineri, ”anumite situaţii excepţionale pot conduce la prescrieri în afara autortizării de punere pe paţă”, de exemplu în cazul grefelor pulmonare, precizează asociaţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.