Statele Unite ar putea să recurgă la ”diplomaţie” cu Coreea de Nord, în vederea unei ieşiri din impas în dosarul programului nuclear nord-coreean, anunţă Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem un obiectiv clar cu privire la Coreea de Nord, şi anume denuclearizarea” peninsulei coreene, a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

”Vom continua să aplicăm sancţiuni, bineînţeles. Ne consultăm cu aliaţii şi partenerii noştri. Suntem pregătiţi să recurgem la o formă de diplomaţie, dacă ea conduce către denuclearizare”, a spus ea.

Însă preşedintele american Joe Biden rămâne tăcut, pentru moment, cu privire la intenţiile pe care le are faţă de Phenian.

El invocă o examinare în curs în vederea stabilirii unei noi strategii, în urma tentativei uneidiplomaţii directe a predecesorului său Donald Trump cu dictatorul Kim Jong Un, care nu a condus la niciun progres în dezarmarea nucleară a acestei ţări izolate.

Biden a avertizat însă că Statele Unite vor riposta ”în consecinţă”, în cazul unei ”escaladări” nord-coreene, în urma unor tiruri de rachetă ale Phenianului la sfârşitul lunii trecute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.