Premierul Florin Cîţu a transmis, joi, un mesaj de Ziua Internaţională a Romilor în care a apreciat că ”toleranţa şi acceptarea aproapelui, combaterea oricărei forme de discriminare, ură sau xenofobie sunt valori pe care trebuie să le promovăm şi să le apărăm zi de zi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Toleranţa şi acceptarea aproapelui, indiferent de etnie, religie sau convingeri, combaterea oricărei forme de discriminare, ură sau xenofobie sunt valori pe care trebuie să le promovăm şi să le apărăm zi de zi, autorităţi şi comunitate, deopotrivă. Societatea românească a dovedit de-a lungul istoriei că armonia multiculturală este o sursă de împlinire şi inspiraţie, iar tradiţiile fiecărei etnii vin să întregească patrimoniul cultural naţional. Sănătatea unei comunităţi vine din puterea de a se vindeca de prejudecăţi şi din spiritul de solidaritate”, a transmis, joi, premierul Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, împreună, ”cetăţenii României, indiferent de etnie, am depăşit toate perioadele dificile. Am încredere că tot împreună, respectând măsurile sanitare şi printr-o campanie de vaccinare susţinută, vom trece cu bine şi peste pandemia COVID – 19”.

”Cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor şi Sărbătorii etniei romilor din România, doresc cetăţenilor români ce aparţin acestei etnii sănătate şi cât mai multe proiecte reuşite! La mulţi ani!”, a mai transmis premierul.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.