Ministerul Educaţiei anunţă lansarea, în parteneriat cu asociaţii din domeniu, sindicate şi ONG-uri, Campaniei naţionale "Vaccinare şi testare pentru învăţare!", în cadrul căreia vor fi organizate, în fiecare judeţ, conferinţe şi webinarii pentru informarea elevilor, cadrelor didactice şi a părinţilor privind necesitatea diminuării efectelor pandemiei de COVID-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învăţământ şi testarea elevilor şi a angajaţilor. "Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educaţia te învaţă să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăţi, de ştiri false şi de manipulare", arată Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei, într-un context vulnerabil din punct de vedere epidemiologic, se impune promovarea măsurilor care susţin siguranţa sanitară în şcoli, grădiniţe şi universităţi prin informare corectă, conştientizare si asumarea responsabilităţii individuale. În acest context, Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu Consiliul Naţional al Rectorilor, Federaţia Naţională Sindicală Alma Mater, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret”, Consiliul Naţional al Elevilor, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Uniunea Studenţilor din România, Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi si Organizatia "Salvaţi Copiii”, lansează Campania Naţională "Vaccinare şi testare pentru învăţare!”.

Astfel, în perioada 8-29 aprilie, Ministerul Educaţiei va organiza, în fiecare judeţ, conferinţe tematice/webinarii la care vor participa reprezentaţii tuturor unităţilor şi instituţiilor de învăţământ. Formatul conferinţelor va fi de tip mixt, prin participare fizică şi online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19. Secretarii de stat din Ministerul Educaţiei vor fi susţinuţi în prezentarea campaniei de specialişti în domeniul medical/epidemiologic.

"Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educaţia te învaţă să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăţi, de ştiri false şi de manipulare. Acordul de parteneriat semnat astăzi constituie o premisă a asumării unui set de acţiuni convergente, care să susţină reîntoarcerea copiilor/elevilor la şcoală, cu prezenţă fizică, de îndată ce evoluţia epidemiologică va permite acest lucru, precum şi extinderea şi eficientizarea programului de educaţie remedială destinat recuperării pierderilor educaţionale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19", arată Ministerul Educaţiei.

Totodată, părţile vor susţine desfăşurarea campaniei "Vaccinare şi testare pentru învăţare”, având ca scop principal informarea elevilor, cadrelor didactice şi a părinţilor, cu privire la importanţa şi necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învăţământ şi testarea elevilor (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările şi completările ulterioare) şi a angajaţilor din sistemul de învăţământ, în cazul prezentării unor simptome specifice şi a situaţiilor în care au fost contacţi ai unor cazuri confirmate de infectare.

Conform sursei citate, în cadrul campaniei vor fi analizate toate aspectele de interes pentru desfăşurarea activităţilor în sistemul de învăţământ, precum pregătirea pentru susţinerea examenelor naţionale şi a activităţilor de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situaţia epidemiologică, organizarea simulărilor la nivel judeţean, plata burselor pentru elevi în cuantumul minim stabilit conform HG 1.064/2020, transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competenţelor digitale şi a digitalizării educaţiei, analiza necesităţii de extindere a perioadei de desfăşurare a cursurilor în învăţământul preuniversitar. Totodată, vor fi analizate problemele specifice, de interes pentru elevi, studenţi şi cadre didactice, semnalate la nivelul unităţilor/instituţiilor de învăţământ şi a inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.