Franţa a început miercuri să îmbutelieze vaccin împotriva covid-19 Pfizer-BioNTech, anunţă subcontractantul Delpharm, însărcinat cu operaţiunea, un eveniment salutat de către şeful statului Emmanuel Macron - în pofida faptului că nu toate dozele de vaccin le sunt destinate francezilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operaţiunea ”a început în această (miercuri) dimineaţa”, a declarat pentru AFP grupul Delpharm, care îmbuteliază vaccin Pfizer-BioNTech în Eure-et-Loir, confirmând un anunţ al Macron pe Twitter, făcut cu doar câteva minute mai înainte.

Vaccinul a fost livrat marţi - în vrac - Delpharm de la instalaţia BioNTech de la Marburg, în Germania, unde este produs.

Delpharm este însărcinat să pună vaccinul în flacoane, care urmează să fie distribuit vaccinatorilor.

Aceste vaccinuri, care ies miercuri din instalaţia franceză, nu vor fi administrate imediat.

În vederea utilizării lor este necesar să fie omologate, un proces care poate dura o lună de zile.

Ulterior, ele nu vor fi destinate în mod special francezilor.

Delpharm a precizat că cotă este necesar să corespundă celor prevăzute de către Uniunea Europeană (UE) pentru Franţa în totalul comenzilor - şi anukme 15%.

În câteva zile, un concurent Delpharm urmeazăsă înceapă să pună vaccin Moderna în flacoane, în Indre-et-Loire.

La sfârşitul lui mai, întreprinderea Fareva urmează să se ocupe de vaccinul CureVac - care nu este încă autorizat în UE - în Eure şi în  Pyrénées-Atlantique.

De asemenea, gigantul farmaceutic Sanofi urmează să-şi ajute concurentul Johnson & Johnson şi să-i îmbutelieze vaccinul, la Lyon.

Vaccinul AstraZeneca-Oxford - aprobat în UE, dar supus unor restricţii de vârstă - nu este, pentru moment, îmbuteliat în Franţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.