Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat la ce să se aştepte românii cu privire la măsurile de relaxare care ar putea fi luate de la 1 iunie încolo, că restricţiile au fost luate într-o anumită ordine, fiind din ce în ce mai dure, iar cele de relaxare vor fi în ordinea inversă. El a mai spus că de exemplu cel mai simplu ar fi relaxarea condiţiilor luate acum o săptămâna de Guvern. Una dintre variantele de lucru ar fi ca sectorul HoReCa să nu mai depindă de rata de incidenţă sau să depindă altfel de aceasta, comparativ cu alte industrii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În primul rând ar trebui să ne gândim că toate măsurile pe care le-am luat, le-am luat într-o anumită ordine. Cel mai simplu, de la măsuri imediate, apoi au fost din ce în ce mai dure măsurile. Ele vor fi în ordinea inversă, vom începe să relaxăm din momentul în care au fost introduse. De exemplu cel mai simplu ar fi să relaxăm condiţiile pe care le-am luat acum, în ultima perioadă, acum o săptămână. Asta ar fi cel mai simplu ca să revenim la normal. Dacă vom avea, de exemplu, toate persoanele vaccinate în sectorul HoReCa, trebuie să discutăm poate de sectorul HoReCa care să nu mai depindă de rata de incidenţă sau să depindă altfel de rata de incidenţă, să nu fie la fel cu celelalte industrii, ş.a.m.d”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat miercuri într-o conferinţă de presă la ce să se aştepte românii cu privire la măsurile de relaxare şi în ce vor consta concret acestea.

Şeful Guvernului a adăugat că sunt două orizonturi de timp în care putem discuta despre relaxarea măsurilor.

„Sunt mai multe variante pe masa de lucru, dar vă dau două orizonturi – vă dau un orizont 1 iunie în care avem 5 milioane persoane vaccinate, asta înseamnă aproape 35% dintre persoane şi finalul lunii iulie, când avem 10 milioane de persoane, asta înseamnă 70% şi atunci putem să vorbim de o relaxare şi mai mare a restricţiilor”, a mai precizat Cîţu.

Premierul a anunţat că a prezentat miercuri în şedinţa de Guvern decizia premierului privind înfiinţarea Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate a României de la 1 iunie care va fi publicată tot astăzi în Monitorul Oficial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.