Casa Albă nu le impune un paşaport sanitar americanilor, care să arate că au fost vaccinaţi împotriva covid-19, însă sectorul privat este liber să avanseze această idee, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul nu susţine şi nu va susţine un sistem care să le ceară americanilor să deţină un certificat”, a anunţat marţi o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

”Nu va exista vreo bază federală de date cu privire la vaccinare şi nici vreo obligaţie federală ca toată lumea să obţină un certificat de vaccinare”, a precizat ea.

Întreprinderile private, însă, sunt foarte interesate de această idee, în vederea unei redeschideri a afacerilor sau reluării unor adunări mari de oameni pe stadioane sau în săli de spectacol, a precizat ea.

Administraţia Biden urmează să publice ”sfaturi” şi ”răspunsuri importante la întrebări pe care americanii şi le pun, mai ales cu privire la datele personale, siguranţă şi discriminare”.

”Interesul Guvernului federal este simplu, şi anume ca datele personale şi drepturile americanilor să fie protejate şi ca aceste sisteme să nu fie folosite împotriva oamenilor în mod nedrept”, a avertizat Jen Psaki.

Mai multe ţări au implementat sau intenţionează să implementeze un ”paşaport” sanitar care să arate să o persoană a fost vaccinată împotriva covid-19, în vederea unei facilitări a reluării adunărilor mari şi turismului.

Însă această idee se află în centrul unor critici şi îngrijorări cu privire la eventuale discrimnări şi cu privire la protecţia datelor private.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.