22 de foste gimnaste şi foşti gimnaşti au trimis o scrisoare preşedintei Greciei, Katerina Sakellaropoulou, în care se plâng că timp de decenii au fost unor agresiuni "apropiate de tortură" din partea antrenorilor lor, a anunţat cotidianul EfSyn, citat de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această scrisoare, gimnaştii evocă practici "dure şi abuzive" datând încă din 1985, printre care înfometarea, abuzurile  psihice şi fizice, dar şi hărţuirea sexuală.

"Pentru prima oară, un număr important de sportivi protestează faţă de abuzurile psihice şi fizice suportate", a declarat avocatul reclamanţilor Alexandros Adamidis.

Potrivit acestei scrisori, antrenorii ar fi pălmuit, lovit, busculat şi ar fi aruncat cu diverse obiecte în sportivi, iar pe unele gimnaste le-ar fi tras de păr.

Federaţia greacă nu a comentat acuzaţiile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.