Preşedintele Joe Biden anunţă că întreaga populaţie adultă americană urmează să devină eligibilă să fie vaccinată împotriva covid-19 - începând de la 19 aprilie -, mai devreme decât a anunţat iniţial, însă avertizează că există în continuare o cursă contracronometru în criza sanitară, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden a ordonat statelor americane să extindă eligibilitatea vaccinării la întreaga populaâie adultă începând de la 19 aprilie, cu două săptămâni mai devreme decât termenul-limită de 1 mai, anunţat în martie.

Majoritatea statelor americane au anunţat deja că preconizează să ofere acces la vaccinare împotriva covid-19 tuturor persoanelor în vârstă de peste 18 începând de la această nouă dată.

”Ceea ce facem acum va determina câte persoane vom salva sau pierde în aprilie, mai, iunie şi până la 4 iulie”, data Zilei Naţionale, a anunţat marţi, la Casa Albă, Joe Biden.

Peste 80% dintre profesori şi membrii personalului şcolar din ţară au vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin anticovid, a anunţat el.

Însă variante ale SARS-CoV-2 se răspândesc şi conduc la o creştere a bilanţului zilnic al infectărilor cu noul coronavirus, a avertiza şeful statului.

”Nu ne aflăm la linia de sosire. Ne rămâne multă treabă de făcut. Suntem în continuare într-o cursă pe viaţă şi pe moarte”, a subliniat Biden.

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki a confirmat că acest anunţ înseamnă că ”toată lumea este eligibilă (la vaccinare) în întreaga ţară”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.