Franklin Templeton International Services S.À R.L, în calitate de administrator de fond de investiţii alternative şi administrator unic („Administratorul Fondului”) al Fondul Proprietatea S.A. („Fondul”) informează că pe 5 aprilie 2021 dl. Piotr Rymaszewski şi dl. Julian Healy şi-au finalizat cu succes cel de-al treilea mandat deţinut în cadrul Comitetului Reprezentanţilor Fondului. Dl. Rymaszewski a fost, de asemenea, Preşedintele Comitetului Reprezentanţilor, iar dl. Healy a fost Preşedintele Comitetului de Audit şi Evaluare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dl. Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Bucureşti şi Manager de Portfoliu al Fondului Proprietatea, a declarat: “Dorim să ne exprimăm aprecierea noastră sinceră faţa de dl. Rymaszewski şi dl. Healy pentru contribuţiile lor remarcabilele din ultimii nouă ani şi pentru rolul crucial pe care l-au avut la succesul Fondului Proprietatea. Apreciem în mod deosebit angajamentul, meticulozitatea şi înţelegerea profundă a Fondului, precum şi perspectiva internaţională pe care au adus-o Comitetului Reprezentanţilor Fondului. În plus, ei au susţinut puternic eforturile Fondului de a îmbunătăţi guvernanţa corporativă şi de a promova listarea la bursă a companiilor de stat, precum şi de a implementa mecanisme de control al discountului destinate creşterii valorii portofoliului Fondului. Mi-a făcut plăcere să lucrez cu ei şi aş dori să le urez toate cele bune în demersurile lor viitoare”.

Fondul Proprietatea aderă la cele mai stricte standarde de guvernanţă corporativă ale Bursei de Valori din Londra, unde Fondul este listat prin intermediul GDR-uri. Acestea prevăd faptul că membrii în Board-urile companiilor listate nu mai pot fi consideraţi independenţi după o activitate de nouă ani în poziţia respectivă.

Pe 24 martie 2021, acţionarii Fondului Proprietatea i-au ales ca membri ai Comitetului Reprezentanţilor, pentru o perioadă de trei ani, pe dl. Nicholas Paris şi pe dl. Ömer Tetik, după expirarea mandatelor dlui. Julian Healy şi, respectiv, al dlui. Piotr Rymaszewski, pe 5 aprilie 2021.

Numirea unui nou preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor şi numirea unui nou preşedinte al Comitetului de Nominalizare şi Remunerare vor fi pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Comitetului Reprezentanţilor.

1. Despre Fondul Proprietatea

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea („Fondul”) a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.

Fondul este o companie de investiţii alternative, iar obiectivul său investiţional este maximizarea randamentelor către acţionari şi creşterea valorii activului net pe acţiune prin investiţii realizate, în principal, în acţiuni şi valori mobiliare româneşti. Fondul se tranzacţionează pe Bursa de Valori Bucureşti din 25 ianuarie 2011 şi a fost listat pe segmentul Specialist Fund Market London Stock Exchange prin intermediul certificatelor de depozit (“GDR-uri”) la data de 29 aprilie 2015.

Fondul Proprietatea are sediul în Strada Buzeşti nr. 78-80, etajul 7, sector 1, Bucureşti, cod poştal 011017, Romania. Pentru mai multe informaţii cu privire la Fondul Proprietatea, vă rugăm să vizitaţi https://www.fondulproprietatea.ro/.

2. Despre Franklin Templeton Investments

Franklin Resources, Inc. [NYSE: BEN] este o organizaţie globală de management al investiţiilor, cu filiale care operează în cadrul Franklin Templeton şi deservesc clienţi din peste 165 de ţări. Misiunea Franklin Templeton este de a-si ajuta clienţii să obţină rezultate mai bune prin expertiză în administrarea investiţiilor, managementul averii şi soluţii tehnologice. Prin intermediul managerilor săi de investiţii specializaţi, compania are  experienţă extinsă în acţiuni, venituri fixe, soluţii multi-active şi alternative. Cu birouri în peste 30 de ţări şi aproximativ 1.300 de profesionişti în investiţii, compania din California are peste 70 de ani de experienţă în investiţii şi aproximativ 1,5 trilioane de dolari în active administrate la 31 decembrie 2020. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi franklintempleton.ro.

Franklin Templeton a deschis un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 32 de angajaţi, incluzând 6 specialişti locali în investiţii sprijiniţi de cei peste 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

Începând cu 1 aprilie 2016, în vederea conformării cu Directiva UE 2011/611 privind managerii fondurilor de investiţii alternative, Fondul este administrat de Franklin Templeton Investment Services S.À R.L. (“FTIS/Manager de Fond”), o societate cu răspundere limitată care se califică drept administrator de fond de investiţii alternativ conform Articolului 5 din Legea din Luxembourg din data de 12 iulie 2013 privind managerii de fonduri de investiţii alternative, autorizat de Comisia de Supraveghere a Sectorului Financiar cu numărul   A00000154/21 noiembrie 2013, al cărui birou se află la adresa strada Albert Borschette nr. 8A, L-1246 Luxembourg, înregistrat la Registrul Comerţului şi Companiilor din Luxembourg, cu nr.  B 36.979.

Acest comunicat este distribuit de FTIS Sucursala Bucureşti înregistrat cu numărul 40198471.

Adresa biroului FTIS Sucursala Bucureşti este: Premium Point, Strada Buzeşti nr. 78-80, etajul 8, sector 1, Bucureşti, Romania. Tel: +40.200.96.00, Fax: +40.200.96.31/32.

Acest comunicat de presă este destinat doar interesului public şi nu constituie consiliere profesională. Franklin Templeton Investments şi grupurile sale de management au colectat şi procesat informaţiile din conţinutul acestui comunicat de presă cu atenţie şi diligenţă profesională. Franklin Templeton Investments nu oferă garanţii în legătură cu acurateţea acestui document. Franklin Templeton Investments nu va fi răspunzător în fata niciunui utilizator al acestui document sau a oricărei alte persoane sau entităţi pentru inexactitatea informaţiilor conţinute în acest comunicat de presă sau pentru orice erori sau omisiuni din conţinutul său, indiferent de cauza acestor inexactităţi, erori sau omisiuni. Orice analiză sau cercetare conţinută în acest document a fost obţinută de Franklin Templeton Investments pentru scopuri proprii. Copyright © 2021. Franklin Templeton Investments. Toate drepturile rezervate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.