Un focar de COVID-19 a fost depistat la centrul de carantinare a migranţilor de la Liceul "Dimitrie Leonida" din Timişoara, unde, potrivit Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei, au fost depistate pozitiv 17 persoane, ulterior trei având teste negative. Personal medical de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara va evalua medical toţi migranţii din acest centru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Timişoara, în ultima perioadă au fost confirmaţi cu COVID-19 un număr de 17 transfugi, din care, marţi, după ultimele teste, trei s-au negativat.

Alţi 29 de migranţi sunt declaraţi contacţi şi trebuie ţinuţi sub observaţie. În total, în centrul de la Liceul "Dimitrie Leonida" (fost CFR) sunt înregistraţi 101 transfugi, iar de acest centru de cazare răspunde Primăria Timişoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială.

"La testările de astăzi, un număr de trei persoane din cele 17 s-au negativat, rămânând aşadar un focar cu 14 persoane pozive. La nivelul centrului au fost luate măsuri de urgenţă care au vizat izolarea persoanelor pozitive, respectiv carantinarea contactilor direcţi în camere separate, precum şi sistarea temporară a intrărilor (înregistrări/primiri persoane noi) pentru a stopa/limita interacţiunea şi răspândirea virusului", transmit reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Timişoara.

Aceştia precizează că în cursul zilei de miercuri, cu sprijinul angajaţilor de la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, migranţii vor fi evaluaţi medical.

În judeţul Timiş sunt opt focare de COVID-19 active: la trei primării din judeţ, la un cabinet notarial, la Penitenciarul Timişoara, la un cămin privat pentru persoane vârstnice şi la o firmă privată, precum şi la centrul de carantinare pentru migranţi.

În judeţul Timiş, rata de infectare cu COVID-19 este de 4,96 cazuri la o mie de locuitori, iar in ultimele 24 de ore au fost depistate 235 de noi cazuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.