Vicepremierul Dan Barna a precizat că ministrul Justiţiei Stelian Ion va avea zilele următoare, la sediul ministerului, consultări cu reprezentanţii fiecărui partid de coaliţie. El a adăugat că trebuie să existe un acord în coaliţie privind modificarea legilor justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Legile justiţiei sunt pe fluxul de a ajunge la formula pe care coaliţia o va prezenta în Parlament, în următoarele zile continuă discuţiile ministrului Justiţiei cu specialiştii din fiecare partid al coaliţiei, procedura de avizare, de asemenea, curge, astfel încât, într-un termen cât mai scurt, într-o săptămână jumătate - două săptămâni, să putem adopta în Guvern aceste legi şi să le aducem în Parlament pentru dezbateri. Legile justiţiei sunt în dezbatere publică de şase luni de zile. A fost adoptat acum mai bine de o lună şi jumătate un memorandum în Guvern prin care s-a stabilit foarte clar acest calendar, pe care Stelian Ion îl respectă şi suntem obligaţi să-l respectăm, tocmai de aceea şi discuţia de astăzi. E foarte clar că trebuie să avem un acord al coaliţiei la nivelul Guvernului, tocmai pentru a veni cu o formulă solidă şi consolidată în Parlament. Se va întâmpla lucrul acesta. Exact cum am spus, la Ministerul Justiţiei, în zilele următoare, vor avea loc aceste consultări cu reprezentanţii fiecărui partid din coaliţie, astfel încât formula pe care o avem şi care este în momentul de faţă în dezbatere publică să aibă susţinerea coaliţiei şi să vină din această postură de document de lege adoptat în Guvern”, a afirmat Dan Barna, la finalul şedinţei coaliţiei de marţi. 
 
Acesta a mai spus că nu au fost discutate în şedinţa de marţi lucruri de fond privind legile justiţiei
 
„Eventualele elemente asupra cărora ar trebui să avem o decizie politică vor veni în următoarele şedinţe ale coaliţiei”, a explicat Barna. 
 
Copreşedintele USR-PLUS nu a dorit să exprime un punct de vedere dacă Poliţia judiciară ar trebui să rămână la MAI, cum este acum, sau să treacă la MJ, aşa cum este prevăzut în programul de guvernare.
 
„În momentul de faţă, aceste legi sunt în dezbatere. Nu o să mă exprim pe un punct, pentru că va fi o decizie a coaliţiei. (...) În momentul de faţă poziţia mea este de a respecta prevederile din programul de guvernare. Evit să detaliez pe conţinut. Nu am spus că mi-am schimbat poziţia reflectată în programul de guvernare”, a completat vicepremierul.
 
Ministrul Justiţiei Stelian Ion a explicat că nu există niciun conflict cu Ludovic Orban privind proiectul pentru modificarea legilor justiţiei, iar în Guvern a fost semnat un memorandum prin care toată lumea s-a obligat să trimite legile către Parlament până la finalul lunii aprilie. El  a menţionat că proiectul de modificare a Legilor justiţiei are la bază viziunea guvernării anterioare, adică provine de la PNL.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.