Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, marţi dimineaţă, că decizia ca pe Arena Naţională să fie permisă prezenţa a 13.000 de spectatori la meciurile de la Euro-2020 reprezintă un mic câştig în faţa pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne dorim sport, mişcare, este un mic câştig în faţa pandemiei. Este cel mai mare eveniment organizat în România şi  ne bucurăm că ne alăturăm Budapestei, Moscovei şi Danemarcei să avem spectatori. Conform schemei UEFA. fiecare spectator trebuie să prezinte un certificat că s-a vindecat de Covid sau că s-a vaccinat. Fiecare bilet va conţine data, ora prezenţei pe stadion, pentru a se evita aglomeraţia. Şi mai este şi varianta de a fi testat la faţa locului. Vor fi filtre, vor fi prezenţi oameni de la UEFA, alături de noi, vor fi vreo 300 de oameni", a declarat Novak la Digi24.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunţat că la meciurile organizate de România la Campionatul European de fotbal vor putea asista spectatori.

"O veste mult aşteptată de toată lumea, pe care mă bucur să o dau azi, de Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace: meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor defăşura cu spectatori în tribune. Prin aprobarea Memorandumului prezentat de Ministerul Tineretului şi Sportului în cadrul ultimei şedinţe de guvern, Guvernul României s-a angajat să adopte legislaţia necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfăşura cu prezenţa în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naţionale", a scris Novak pe Facebook.
 
"Această decizie a Guvernului României vine să încununeze toate eforturile depuse până acum de ţara noastră, atât din punct de vedere financiar, cât şi uman şi logistic. Avem şansa istorică de a fi parte a unui eveniment sportiv de anvergură şi de a demonstra că ne putem onora obligaţiile la cele mai înalte standarde de organizare şi siguranţă sanitară. Spectacolul sportiv rămâne o mare bucurie pentru noi toţi, iar calitatea de organizatori este un motiv de recunoaştere a capacităţii noastre în acest sens, deci de mândrie naţională", a completat el.

UEFA a oferit ca termen data de 7 aprilie pentru ca fiecare oraş să prezinte scenariul pentru partidele de la Euro-2020. Competiţia este programată să se dispute în perioada 11 iunie - 11 iulie, în 12 oraşe din 12 ţări europene, inclusiv la Bucureşti.

România va găzdui patru partide în cadrul EURO 2020, toate pe Arena Naţională:

Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00);

Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00);

Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19:00);

Meci din optimi (câştigătoarea grupei F şi echipa clasată pe locul secund în grupele A, B sau C - 28 iunie, ora 20:00).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.