Şefa Serviciului active fizice şi plăţi directe din cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Tulcea, Irina Manole, a fost arestată pentru luare de mită. Ea este acuzată că ar fi primit 70.000 de lei de la o persoană pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DNA Constanţa a dispus reţnerea inculpatei MANOLE IRINA, şefă a Serviciului active fizice şi plăţi directe din cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Tulcea, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită.

”La data de 02 aprilie 2021, inculpata Manole Irina, în calitatea menţionată mai sus, printr-un intermediar, ar fi primit suma de 70.000 lei de la un o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasaţi de la O.J.F.I.R. Tulcea, sub formă de finanţare europeană, de către persoana respectivă (martor), în cadrul Măsurii “ Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” şi ar fi fost primită de inculpată pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru “ajutorul” acordat martorului la întocmirea, depunerea şi aprobarea proiectului finanţat din fonduri europene nerambursabile”, a transmis, luni, DNA.

Sursa citată a precizat că inculpatei i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 03 aprilie 2021, judecătorii Tribunalului Constanţa au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatei Manole Irina, formulată de procurorii anticorupţie.

 

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.