Toate cele 422 de nave care rămăseseră blocate după ce portcontainerul Ever Given a eşuat în martie au trecut prin Canalui Suez, au anunţat autorităţile, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultimele 61 din cele 422 de nave care erau la coadă după repunerea navei Ever Given pe apă, la începutul săptămânii, au trecut prin canal sâmbătă, a precizat Autoritatea Canalului Suez (SCA).

Portcontainerul Ever Given de 200.000 de tone a fost repus pe apă cu succes luni, după ce la 23 martie rămăsese blocat pe diagonală în Canalul Suez.

Incidentul a declanşat o criză a transportului maritim internaţional, a blocat trafic comercial mondial de 9 miliarde de dolari pe zi, făcând să aştepte 422 de nave care transportau de la ţiţei până la bovine.

Blocarea traficului maritim ar putea avea repercusiuni de lungă durată asupra porturilor şi lanţurilor de aprovizionare din întreaga lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.