Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a prezentat, vineri, raportul pentru primele 100 de zile de activitate. Raportul conţine trei priorităţi şi 44 de acţiuni îndeplinite în această perioadă ”pentru a aduce Preşedinţia în slujba oamenilor şi pentru a scoate ţara din criză, din izolare şi din corupţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Chiar dacă atribuţiile Preşedintelui sunt limitate, în doar trei luni am reuşit să redeschidem şi să intensificăm cooperarea cu cei mai importanţi parteneri internaţionali, să obţinem un sprijin imens pentru Republica Moldova, să aducem ajutor financiar şi umanitar semnificativ, să pornim procesul de vaccinare şi să generăm un proces de curăţare a instituţiilor statului de corupţie”, se menţionează în raport.

Potrivit şefei statului, ”este nevoie de multă muncă şi de eforturi conjugate din partea mai multor instituţii pentru a realiza modernizarea Republicii Moldova - de un guvern stabil şi profesionist, de o majoritate de deputaţi responsabili, de o procuratură funcţională şi de instituţii de drept eficiente şi independente”.

Varianta integrală a raportului de activitate poate fi consultată accesând acest site: https://100dezile.presedinte.md/.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.