Documentare care explorează misterele naturii şi ale cosmosului şi patru lungmetraje clasice fac parte din programul lunii aprilie la postul TV5 Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Recherche au cœur du Diamant” prezintă singurul ecosistem fără prădători, Stânca de Diamant din Marea Caraibilor. Acesta ar găzdui o specie de vieţuitoare care nu a mai fost observată de mai bine de 50 de ani. Doi biologi călătoresc în scopul identificării unor indicii privind această specie rară, cândva endemic în Martinica. Documentarul va fi difuzat duminică, 4 aprilie, de la ora 20:30.

„Histoires d'arbres”, difuzat în fiecare duminică, între 11 aprile şi 9 mai, de la ora 20:30, porneşte din Chile până în Senegal, prin California şi Japonia, pentru a cunoaşte copaci remarcabili şi pe cei care îi protejează.

În culisele misiunilor spaţiale intră „Profession astronaute & Objectif Mars”, difuzat pe 13 şi 20 aprilie, de la ora 19:40. Înainte, în timpul şi după misiunea astronautului francez Thomas Pesquet, care a petrecut şase luni la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, sunt prezentate pregătirile psihologice şi fizice intense, experimentele ştiinţifice, cu obiectivul mereu în faţă: Marte.

În fiecare duminică a lunii aprilie, de la ora 22:00, va fi difuzat câte un film clasic, începând cu „Jo, pisica neagră/ Lucky Jo”, cu Pierre şi Claude Brasseur în distribuţie, continuând cu „Knock”, cu Louis Jouvet, „Julietta”, cu Jean Marais, şi încheind cu „Fric-Frac”, cu Michel Simon.

Toate producţiile vor fi difuzate cu subtitrare în limba română.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.