Ingrijirea optima a unui caine incepe prin a avea o perspectiva corecta. Aceasta sarcina nu trebuie privita ca o corvoada, ci ca o experienta care iti imbogateste viata. La fel ca oamenii, companionii canini au nevoie de hrana, apa si adapost pentru a supravietui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iata ce trebuie sa faci pentru a avea grija de noul tau prieten blanos!  

Alimentatie corecta

O dieta sanatoasa si echilibrata este o parte fundamentala a ingrijirii de baza a cainilor. Cu toate acestea, blanosii au nevoie si de ingrijire fizica si stimulare mentala. Respectarea acestor lucruri este o parte esentiala a pastrarii cainelui sanatos si in siguranta, pentru a pune bazele unei vieti lungi si fericite.

Fa cateva cercetari privind companiile alimentare care se angajeaza sa foloseasca ingrediente de inalta calitate. Poti face o lista cu bobitele care sunt echilibrate din punct de vedere nutritional. Apoi, alege o dieta completa si calitativa, de care sa se bucure animalul de companie. Acest lucru nu presupune neaparat investirea unui buget ridicat in alimentatia sa, caci poti gasi pe piata o varietate foarte mare de sortimente de hrana bogate din punct de vedere nutritional, la un pret accesibil.

Un spatiu propriu

Cainii sunt animale sociale si, in general, nu sunt multumiti atunci cand sunt exclusi din unitatea familiala. Desi unele circumstante ar putea impune acestora sa locuiasca in exterior, cei mai multi vor prospera atunci cand vor putea fi cu oamenii „lor” in interior.

Cainele tau ar trebui sa aiba o zona a casei dedicata ca spatiu propriu, cum ar fi un patut doar al lui. In orice caz, trebuie sa stabilesti anumite reguli de baza si sa le aplici. In acest fel,el isi va cunoaste locul, dar si spatiile in care ii este permis accesul.

Daca prietenul tau canin petrece mult timp in aer liber, asigura-te ca exista o usa prin care el poate patrunde in casa sau o cusca de exterior cu temperatura controlata. In cazul in care locuiesti la curte si nu doresti sa iti expui companionul riscului de a intra in contact cu alte animale sau de a se pierde, poti apela la gardurile electrice pentru animale de la Magnetcenter.ro, pentru a-l mentine in siguranta.

Prevenirea problemelor

Este foarte important sa respecti schema de vaccinare a cainelui tau. De altfel, este indicat ca acesta sa nu paraseasca locuinta pana ce nu i s-au administrat toate vaccinurile necesare. In acest fel, vei putea preintampina diverse probleme care pot aparea in evolutia animalului de companie. 

De altfel, exista multi proprietari care considera ca dresarea nu trebuie sa lipseasca din programul saptamanal al animalului. Acestia apeleaza la antrenori avizati, care fac o treaba minunata. Desigur, acest lucru nu este obligatoriu, insa se poate incadra cu usurinta pe lista lucrurilor esentiale.

De asemenea, este important sa ai rabdare cu prietenul tau blanos si sa incerci sa nu faci prea multe schimbari drastice dintr-o data. Pot aparea probleme de comportament in cazul in care nu respecti un plan bine pus la punct.

In concluzie, ori de cate ori ai dubii cu privire la nevoile de baza ale cainelui tau, cere-i sfatul medicului veterinar. Dincolo de problemele de sanatate, acestia doresc sa se asigure ca animalele de care au grija nu intampina probleme in dezvoltarea lor, astfel ca majoritatea sunt mai mult decat dispusi sa te ajute cu orice intrebari care pot aparea pe parcurs. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.