Sute de piese arheologice de la 15 muzee din România, ce reflectă viaţa populaţiilor care au trăit pe teritoriul României de azi în epocile romană şi pre-romană, vor invada din toamna acestui an centrul Madridului în cadrul uneia dintre cele mai ample şi importante expoziţii de arheologie organizate vreodată peste hotare, anunţă Ambasada României în Spania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Tezaure arheologice din România. Rădăcinile dacice şi romane" este expoziţia pe care Ambasada României în Regatul Spaniei, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României, Ministerele Culturii din Spania şi România, Ministerul Apărării Naţionale, ICR, o aduc la Madrid cu ocazia aniversării a 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Spania în 2021.

În fiecare săptămână, ambasada organizează sesiuni de lucru cu instituţiile colaboratoare pentru pregătirea acestui important eveniment.

Gazda expoziţiei va fi Muzeul Naţional de Arheologie din Madrid, din centrul capitalei Spaniei, oferind astfel o vizibilitate sporită culturii şi istoriei României.

Capul de afiş al expoziţiei este Coiful de la Coţofeneşti, un coif geto-dac ce datează din prima jumătate a secolului al IV-lea î.Hr. şi care a fost descoperit în anul 1928 în satul Poiana Coţofeneşti, judeţul Prahova, de un elev al şcolii primare din localitate. Foarte probabil, obiectul a aparţinut unui rege geto-dac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.