UEFA ar putea accepta loturi mai mari de 23 de jucători pentru echipele calificate la turneul final al Campionatului European din această vară, informează lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"UEFA intenţionează să autorizeze mai mult de 23 de jucători în lot la Euro (n.r. - 11 iunie-11 iulie), aşa cum solicită mai mulţi antrenori în urma riscurilor asociate cu Covid-19", a precizat, joi, forul european, potrivit AFP.

"UEFA analizează problema. Nu s-a luat încă nicio decizie", a spus un purtător de cuvânt, răspunzând la o întrebare despre apelurile antrenorilor din Italia, Belgia şi Franţa de a extinde loturile.

Selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez, a cerut ca loturile să poată număra "26 sau chiar 27 de jucători" din cauza Covid-19.

"Există discuţii, în special cu Anglia şi Italia. Toată lumea a reacţionat la fel. Mărirea lotului, cu încă un jucător pe compartiment, de exemplu, ar fi o decizie corectă", a spus el.

Antrenorul italian Roberto Mancini a împărtăşit aceeaşi idee după victoria din Lituania (2-0) în meciul din preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

"Nu ştiu dacă UEFA ne va asculta. Cred că ar putea fi o reflecţie pertinentă, ar fi o problemă să pierzi jucători în timpul Euro, iar posibilii înlocuiri vor fi atunci în vacanţă", a spus tehnicianul italian.

UEFA ar putea lua o decizie în acest sens la următorul Comitet Executiv din 19 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.