Myanmarul se confruntă cu un risc fără precedent al unui ”război civil”, avertizează emisarul ONU Christine Schraner Burgener, care îndeamnă Consiliul de Securitate al ONU să folosească ”toate mijloacele” pentru a evita o ”catastrofă” şi o ”baie de sânge”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Riscăm ca acest lucru să se întâmple sub privirile noastre, iar un eşec în evitarea unei noi escaladări a atrocităţilor va costa lumea mult mai mult pe termen lung” decât o acţiune imediată, a subliniat miercuri emisarul special al secretarului general al ONU pentru Myanmar într-o reuniune cu uşile închise a Consiliului de Securitate, potrivit unui discurs obţinut de AFP.

BEIJINGUL SE OPUNE SANCŢIONĂRII JUNTEI ŞI ÎNDEAMNĂ LA REVENIREA LA O ”TRANZIŞIE DEMOCRATICĂ”

Pe de altă parte, China respinge ideea impunerii unor sancţiuni juntei birmane, care ”nu ar face decât să agraveze situaţia”.

Beijingul îndeamnă la ”revenirea la o tranziţie democratică în această ţară”, a declarat miercuri ambasadorul Chinei la ONU Zhang Jun, în această reuniune de urgenţă pe tema situaţiei din Myanmar.

”Dacă Myanmarul se cufundă în turbulenţe prelungite, ar fi o catastrofă pentruaceastă ţară şi regiune în ansamblul său”, a declarat ambasadorul, citat într-un comunicat al misiunii chineze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.