Vaccinul împotriva covid-19 al alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 100% la adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, arată rezultate ale unui test clinic în faza 3, asupra a 2.260 de adolescenţi, în Statele Unite, au anunţat miercuri cele două laboratoare, care îşi exprimă speranţa ca vaccinarea acestei categorii de vârstă să înceapă înaintea noului an şcolar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste teste în faza 3, efectuate asupra unui număr de 2.260 de adolescenţi, în Statele Unite, ”au demonstrat o eficienţăde 100% şi răspunsuri ale anticorpilor robuste”, anunţă cele două întreprinderi într-un comunicat.

Pfizer şi BioNTech urmează să prezinte aceste date diverselor autorităţi de reglementare din lume, ”în speranţa începerii vaccinării acestui grup de vârstă înainte de începerea noului an şcolar”, declară, citat în comunicat, Albert Bourla, directorul general al gigantului farmaceutic american.

CEO-ul laboratorului german BioNTech, Ugur Sahin, apreciază că rezultatele cu privire la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani sunt ”foarte încurajatoare, având în vedere tendinţele observate în ultimele săptămâni cu privire la răspândiea” variantei britanice a SARS-Cov-2.

Vaccinul Pfizer-BioNTech, care are la bază tehnologia inovatoare a ARN-ului mesager, a fost primul vaccin împotriva covid-19 aprobat în Occident, la sfârşitul lui 2020.

Statele Unite şi Uniunea Euroeană (UE) au autorizat utilizarea vaccinului în vederea vaccinării persoanelor în vârstă de peste 16 ani.

Vaccinul este folosit de atunci în vaccinarea a milioane de adulţi, în peste 65 de ţări.

Un studiu în condiţii reale, cu privire la 1,2 milioane de persoane, în Israel, a arătat că vaccinul are o eficienţă de 94%.

Copiii sunt mai puţin expuşi unor cazuri grave de covid-19, iar cei mai mici - în vârstă de până la zece ani - transmit virusul în mai mică măsură.

Vaccinarea copiilor nu a fost, astfel, o prioritate, pentru moment.

BioNTech şi Pfizer au lansat săptămâna trecută studii clinice cu privire la copii, pe un prim grup cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani.

O cohortă mai tânără de copii, cu vârsta cuprinsă între doi şi cinci ani, urmează să fie vaccinată cu prima doză de vaccin, săptămâna viitoare, în cadrul unui studiu care urmează să acopere, de asemenea, copii cu vârsta cuprinsă între şase luni şi doi ani.

BioNTech a anunţat marţi că mizează pe o producţie de 2,5 miliarde de doze de vaccin anul acesta - cu 25% ma mult decât prevedea iniţial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.