Liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a anunţat, miercuri, că parlamentarii partidului au depus un proiect de lege pentru alegerea în două tururi de scrutin a primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene. El a adăugat că ştie faptul că USR-PLUS şi PNL doresc îndreptarea acestei legi şi speră ca şi aceştia să susţină propunerea legislativă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am depus un proiect de lege tot pentru a îndrepta o prostie pe care au comis-o vechii politicieni şi anume alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi de scrutin, din motive absolut evidente. Ştim că până în 2012 aşa au fost aleşi, iar de atunci s-a schimbat sistemul. De atunci înregistrăm o contra-performanţă, înregistrăm o scădere drastică a numărului de primari noi, înregistrăm o mai slabă calitate a actului de guvernare locală, înregistrăm o perpetuare a dinastiilor locale care se dedulcesc la bugetele locale şi la binefacerile poziţiilor, neţinând cont de interesele locuitorilor, ale electoratului care i-a trimis acolo. Ştim că şi în alte partide parlamentare există această dorinţă de îndreptare a legii, din această perspectivă. Sperăm ca şi USR-PLUS şi PNL să voteze proiectul nostru de lege”, a afirmat Claudiu Târziu, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Parlament. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.