USR-PLUS salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a trimite la reexaminare legea prin care statul român oferă gratuit un teren în valoare de sute de milioane de euro din Bucureşti.Alianţa a făcut un apel la şeful statului după ce CCR a respins, la începutul lunii martie, sesizarea grupului parlamentar privind această lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Alături de colegii mei din USR PLUS m-am opus de la bun început adoptării acestei legi. Susţinem dezvoltarea. Ne opunem însă legilor date cu dedicaţie, de pe urma cărora câştigă diferite grupuri de interese. Proprietatea statului trebuie valorificată transparent şi printr-o licitaţie deschisă adresată pieţei şi cu respectarea competiţiei”, a declarat deputatul USR-PLUS Cristina Prună, conform unui comunicat de presă al Alianţei.
 
USR-PLUS mai anunţă că va face, din nou, în parlament toate demersurile necesare pentru a opri tunul imobiliar în valoare de milioane de euro.
 
„Acum este în responsabilitatea tuturor partidelor din cadrul coaliţiei să susţină corectarea acestei legi şi să o pună în acord cu interesul public şi al românilor”, a conchis Prună. 
 
Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis miercuri, spre reexaminare, Parlamentului actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii camerelor de comerţ din România 335/2007, transmite Administraţia Prezidenţială. Legea prevede transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a terenurilor proprietate privată a statului aflate, până la data intrării în vigoare a legii, în folosinţa gratuită a CCIR şi care nu sunt revendicate.
 
Prin acest act normativ adoptat de Parlament o suprafaţă de teren de 46 hectare de la Romexpo trece din proprietatea statului în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a României pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.