Ministerul francez al Apărării a respins marţi, într-un comunicat, concluziile raportului ONU potrivit cărora 19 civili au fost ucişi la începutul lui ianuarie într-un atac aerian francez în Mali şi reiterează că au fost uciţi numaijihadişti, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul francez al Armatelor îşi exprină ”rezerva” faţă de metodologia folosită de ONU în culegerea unor mărturii.

Potrivit acestui raport, în atacul efectuat de către forţe din cadrul Operaţiunii Barkhane la 3 ianuarie, în satul Bounti, în centrul Mali, au fost ucişi 19 civili şi trei bărbaţi înarmaţi.

”Ministerul Armatelor menţine cu constanţă şi reafirmă cu forţă că, la 3 ianuarie, forţele armate franceze au efectuat un atac aerian ţintind o grupare armată teroristă identificată ca atare”, subliniază ministerul într-un comunicat.

”Mai multe fapte din raport coroborează ceea ce a constatat Statul Major şi a anunţat rapid, şi anume că nicio femeie şi niciun copil nu au fost atinşi în acest atac aerian francez, care a neutralizat combatanţi terorişti”, se arată în comunicat.

Salutând faptul că Misiunea ONU în mali (MINUSMA) ”poate să ancheteze în deplină independenţă”, ministerul francez, care şi-a împărtăşit informaţiile autoritlor raportului, exprimă numeroase rezerve cu privire la metodologie şi la culegerea unor mărturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.