Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că, din totalul de 89 de decese înregistrate la persoane vaccinate împotriva COVID-19, 77 primiseră doar prima doză, iar restul fuseseră vaccinate şi cu doza a doua. "Practic, rata de fatalitate la persoanele cu COVID care aveau în istoric vaccinare era de circa 0,2%, iar la persoanele care erau nevaccinate era de 2,4%”, explică Valeriu Gheorghiţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"S-au înregistrat şi decese la cazurile care au făcut infecţie cu SARS-CoV-2 la un interval de timp după vaccinare. Pentru cei care au fost diagnosticaţi cu infecţii SARS-CoV-2 după prima doză, timpul mediu era de 10-11 zile de la prima doză, ceea ce înseamnă că era în fereastra de apariţie a anticorpilor, practic nu apăruseră încă anticorpii protectori de după prima doză, deci practic erau persoane care din punctul de vedere al riscului este similar cu o persoană nevaccinată. Iar în ceea ce priveşte persoanele care au fost diagnosticate cu infecţie SARS-CoV-2 după ce au primit cea de-a doua doză, procentual era un număr foarte mic”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă. 
 
Acesta a menţionat că, din totalul de 89 de decese înregistrate la persoane care au primit serul împotriva COVID-19, 77 primiseră doar prima doză. 
 
"Din cele 89 de decese doar 12 persoane erau din cei care fuseseră diagnosticaţi cu SARS-CoV-2 după cea de-a doua doză, ceea ce înseamnă că după cele două doze beneficiile sunt mult mai mari. Însă analiza efectuată de noi pe rata de fatalitate arăta o reducere de cel puţin o sută de ori a riscului de deces la o persoană vaccinată comparativ cu persoanele nevaccinate. Practic, rata de fatalitate la persoanele cu COVID care aveau în istoric vaccinare era de circa 0,2% iar la persoanele care erau nevaccinate era de 2,4%”, a explicat medicul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.