Fostul preşedinte american Donald Trump a susţinut un discurs politic în care a criticat în weekend politica lui Joe Biden, la o nuntă la Mar-a-Lago, o staţiune balneară în Florida, unde îşi are reşedinţa, în loc să vorbească despre cuplul căsătorit, arată o înregistrare video de aproximativ două minute difuzată de site-ul people TMZ, în care miliardarul pare că nu şi-a pierdut verva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”V-am lipsit?” a lansat el sâmbătă publicului, la nuntă.

Donald Trump şi-a început discursul evocând relaţiile Statelor Unite cu Iranul.

”Ei erau pregătiţi să încheie un acord. Ar fi făcut orice. Iar acest tip (Joe Biden) abandonează sancţiunile şi apoi spune că «nouă ne place să negociem acum». Iar Iranul îi răspunde că «noi nu vrem să stăm de vorbă cu Statele Unite», O, ei, bine, ei nu vor să stea de vorbă cu noi”, a ironizat Trump.

Miliardarul şi-a permis de asemenea libertatea unei ”analize” a situaţiei Chinei.

”Iar China, la fel, nu ne-a trat niciodată în acest fel, nu?”, a tunat el, fără să spună la ce se referă.

”FRONTIERA NU E BUNĂ”

Criticat aprig din cauza modului în care a gestionat imigraţia la frontiera cu Mexicul, fostul preşedinte nu s-a jenat să critice în acest subiect.

”Aţi văzut ce s-a întâmplat acum câteva zile? A fost teribil şi, oh, frontiera nu e bună, frontiera este cel mai rău lucru pe care l-a văzut cineva vreodată”, a spus el.

”Ce li se întîmplă copiilor. Ei trăiesc în mizerie. N-a mai existat aşa ceva. Iar voi sunteţi siguri”, a adăugat Trump, evocând o ”catastrofă umanitară”.

”Asta va distruge ţara şi, sincer, ţara nu şi-o poate permite, pentru că e vorba despre sume masive, incredibil de masive. Sistemele noastre şcolare, spitalele noastre, totul”, a apreciat el.

În februarie peste 100.000 de imigranţi ilegali au fost arestaţi la frontiera cu Mexicul, inclusiv aproximativ 10.000 de minori neînsoţiţi, iar acest val a crescut în martie.

Adulţii sunt trimişi imediat înapoii în Mexic, însă o parte a familiilor de imigranţi şi toţi minorii neînsoţiţi sunt autorizaţi să rămână pe teritoriul american, ceea ce creează presiuni asupra structurilor de găzduie.

Pe când era preşedinte, Trump a fost criticat dur din cauza politicii sale a ”toleranţei zero”, pe care a implementat-o în 2018 şi care a condus la despărţirea unor copii ai unor imigranţilor ilegali de părinţii lor, dintre care câteva sute nu s-au mai reunit niciodată,

Donald Trump şi-a încheiat discursul evocând o fraudă electorală nedovedită care i-ar fi permis lui Joe Biden să-l înfrângă în alegerile de la 3 noiembrie.

”Noi am obţinut 75 de milioane de voturi. Nimeni n-a obţinut asta”, a tunat el.

În total 74,3 milioane de oameni l-au votat în noiembrie - însă alte 80 de milioane de oameni l-au votat pe Joe Biden.

Trump s-a declarat uimit să vadă că numărarea voturilor s-a încheiat mai devreme decât se prevedea la anumite secţii de votare, însă nu a pronunţat cuvântul ”fraudă” de această dată.

După mai bine de două minute de discurs, miliardarul i-a adus, într-un sfârşit, un omagiu lui Jon Arrigo, unul dintre vechii săi asociaţi, potrivit Business Insider, şi lui Megan Noderer, cuplul căsătorit, care şi-a amânat în două rânduri nunta din cauza covid-19.

”Este o fericire să mă aflu aici, să vă am la Mar-a-Lago. Sunteţi un super cuplu, un cuplu frumos. Distraţi-vă bine”, a încheiat Trump, în aplauzele mulţimii, vizibil cucerită de acest show.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.