Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că a fost dat luni ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pentru drumul naţional 29D care leagă Botoşaniul de Ştefăneşti, localitate aflată la graniţa cu Republica Moldova, se arată într-o postare pe Facebook a ministrului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ordinul de începere a fost dat astăzi pentru lucrările de modernizare pentru drumul naţional 29D care leagă Botoşaniul de Ştefăneşti, localitate aflată la graniţa cu Republica Moldova”, a scris Drulă.

Acest drum lung de 42,7 km, afectat de-a lungul timpului de alunecările de teren din zonă, avea mare nevoie de o reparaţie capitală, reiese din postare.

“Astfel, modernizarea DN 29D presupune atât construirea a 2 viaducte noi, a 5 poduri noi, şi a 20 de noi podeţe, precum şi reabilitarea a 3 poduri şi 7 podeţe deja existente. Acestora li se adaugă amenajarea a 18 intersecţii. Odată cu finalizarea lucrărilor, se va îmbunătăţi nu doar traficul din regiunea de nord-est a ţării, ci şi accesul către şi dinspre Republica Moldova”, a mai scris ministrul Transporturilor.

Drumul Naţional 29D traversează localităţile Stăuceni, Victoria, Drislea, Truşeşti, Gurada şi Cucuteni.

Traseul DN 29D începe în zona Municipiului Botoşani, la intersecţia cu DN 29 (km 2+800) şi se încheie în oraşul Ştefăneşti (km 48+146), la intersecţia cu DN 24C.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.