Traficul maritim în Canalul Suez a fost reluat luni, în urma aducerii pe linia de plutire a portcontainerului Ever Given, care a eşuat săptămâna trecută şi a blocat canalul, anunţă Autoritatea Canalului Suez (SCA), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ea (calea de navigaţie) este liberă”, anunţă un oficial implicat în operaţiunea de deblocare.

Ever Given, o navă cu o lungime de 400 de metri, a eşuat marţi în Canalul Suez, cea mai scurtă cale de navigaţie între Asia şi Europa.

Armatorul navei, Evergreen Line, a confirmat într-un comunicat că portcontainerul a fost adus complet pe linia de plutire.

În urma unor operaţiuni de dragare şi săpare, aflate în curs de săptămâna trecută, tehnicieni SCA şi o echipă de la societatea specializată olandeză Smit Salvage au reuşit să readucă nava parţial pe linia de plutire luni dimineaţa, declară două surse în domeniul transportului maritim.

Eforturi în vederea degajării totale ale navei au continuat întreaga zi şi au avut succes.

Cel puţin 369 de vase, inclusiv zeci de portcontainere şi petroliere, aşteptau duminică să traverseze canalul, declara unei publicaţii egiptene preşedintele SCA Ossama Rabie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.