Sindicatul german Verdi a convocat o grevă de patru zile la şase depozite ale Amazon din Germania, începând de duminică seara, pentru a încerca să oblige compania de comerţ electronic să recunoască acordurile de negocieri colective, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Verdi, grevele de la depozitele din Rheinberg, Werne, Koblenz, Leipzig şi alte două din Bad Hersfeld semnalează ”debutul neoficial” al negocierilor salariale pentru industria de retail şi a comenzilor prin poştă, care vor începe în următoarele câteva săptămâni.

”Amazon profită de pe urma crizei coronavirusului. Numai din acest motiv, evaziunea salarială trebuie oprită”, a declarat reprezentantul Verdi, Orhan Akman.

Verdi solicită o creştere salarială de 4,5% pentru lucrătorii din industria de vânzare cu amănuntul şi prin corespondenţă.

”Acest lucru trebuie să fie posibil şi la Amazon anul acesta”, a spus Akman.

Amazon s-a confruntat cu o luptă de lungă durată cu sindicatele din Germania pentru o remunerare şi condiţii mai bune pentru lucrătorii din logistică, care au organizat frecvent greve începând din 2013.

Germania este cea mai mare piaţă a Amazon după cea din Statele Unite.

Amazon afirmă că oferă salarii şi beneficii excelente. Compania a declarat în timpul grevelor anterioare că peste 90% din angajaţii din centrele de logistică au lucrat normal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.