Ducesa de Cambridge şi National Portrait Gallery vor lansa în luna mai volumul de fotografii „Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020”, rezultatul proiectului demarat anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe parcursul ultimelor 12 luni, soţia prinţului William s-a implicat în mai multe proiecte caritabile. Dintre ele, „Hold Still” s-a bucurat de popularitate mare. 

Dezvoltat în colaborare cu National Portrait Gallery, proiectul i-a invitat pe britanici să înscrie fotografii realizate în viaţa de zi cu zi, în pandemie. În total, au fost înregistrate 31.000 de înscrieri. Cele 100 de finaliste nu vor fi doar expuse online de NPG, ci portretele vor fi afişate pe panouri în întregul Regat, ca parte a un expoziţii comunitare.

Palatul Kensington a anunţat că imaginile emoţionante vor fi cuprinse într-o carte ce urmează să apară pe 7 mai, când se împlineşte un an de la lansarea proiectului.

Volumul va cuprinde reproducerea imaginilor câştigătoare, precum şi fotografii cu ele in situ în peste 70 de comunităţi britanice.

Toate veniturile obţinute din vânzarea albumului foto vor merge către proiecte britancie de artă şi care ţin de sănătatea mintală.

„Când vom privi la pandemia de Covid-19 peste decenii, ne vom gândi la provocările cu care ne-am confruntat toţi - la cei dragi pierduţi, la extinsa izolare de familii şi prietenii noştri şi la tensiunea la care au fost supuşi lucrătorii noştri esenţiali”, a scris ducesa în introducerea cărţii, citează British Vogue. „Dar ne vom aminti şi lucrurile bune: incredibilele acţiuni de bunăvoinţă, ajutoarele şi eroii care au apărut din toate păturile sociale şi cum, împreună, ne-am adaptat la o nouă normalitate”.

Palatul Kensington a lansat şi o imagine cu ducesa, realizată pe proprietatea din Norfolk, unde s-a aflat cu familie în toată această perioadă.

„Sper ca cele 100 de imagini finaliste să prezinte experienţele şi emoţiile suportate în acest moment extraordinar din istorie, să aducă un omagiu eforturilor copleşitoare ale tuturor celor care au muncit pentru a-i proteja pe cei din jurul lor şi să ne ofere un spaţiu să ne oprim şi să reflectăm asupra acestei perioade nemaîntâlnite”, a mai scris ducesa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.