Uniunea Europeană se va asigura că vaccinurile pentru Covid-19 ale AstraZeneca vor rămâne în blocul comunitar până când compania îşi va respecta din nou angajamentele referitoare la livrări, a declarat vineri comisarul pentru piaţă internă, Thierry Breton, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UE a înăsprit, miercuri, supraveghererea exporturilor de vaccinuri împotriva noului coronavirus, extinzându-şi prerogativele de a bloca transporturile către ţări cu rate ridicate de imunizare, cum este Marea Britanie, sau care nu livrează şi altora din dozele pe care le produc.

"Desigur, AstraZeneca a fost o problemă ... Am avut o problemă cu această companie", a spus Breton, adăugând că toţi ceilalţi furnizori se descurcă bine.

"Avem instrumentele şi ne vom asigura că totul rămâne în Europa până când compania va reveni la angajamentele sale", a spus Breton în timpul unei vizite la fabrica din Barcelona a companiei farmaceutice Reig Jofre, care îmbutelia vaccinul pentru coronavirus al Johnson & Johnson, de la mijlocul lunii iunie.

Europa ar trebui să fie liderul mondial în producerea vaccinurilor împotriva coronavirusului până la sfârşitul anului, 52 de fabrici participând la acest proces pe întregul continent, a spus Breton.

Comisarul a mai arătat că Europa ar fi trebuit să vaccineze suficient de mulţi oameni vara, posibil la mijlocul lunii iulie, pentru a atinge un nivel de ”imunitate de turmă”.

Până la sfârşitul anului, Europa ar trebui să aibă capacitatea de a produce între două şi trei miliarde de doze, a adăugat el.

Producţia de la fabrica Reig Jofre Barcelona, ​​care se va ocupa de ultima etapă de finalizare şi finisare a procesului de fabricaţie, ar putea depăşi 100 de milioane de doze pe zi, a declarat ministrul spaniol al industriei Reyes Maroto, în aceeaşi conferinţă de presă.

Sosirea vaccinului dezvoltat de Johnson & Johnson este un impuls binevenit pentru campania de vaccinar din Europa, al cărei ritm încă lasă de dorit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.