Muzeul Naţional de Istorie a României va fi deschis, începând de duminică, în intervalul orar 10.00 - 18.00, de miercuri până duminică. Casa de bilete se închide la ora 17.15.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toate biletele includ acces la: Tezaurul Istoric, Lapidarium, Copia Columnei lui Traian, expoziţiile temporare. 

Un bilet pentru adulţi costă 22 de lei, pentru pensionari - 11 lei, iar pentru elevi şi studenţi - 5,5 lei.

La MNIR sunt deschise, în prezent, două expoziţii temporare: "Fragment. Experienţa restaurării" şi "Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr - 160 de ani de învăţământ românesc".

Proiectul expoziţional "Fragment. Experienţa restaurării" propune vizitatorilor o incursiune în fascinanta lume a restaurării patrimoniului. Vizitatorii vor putea descoperi istoria, altfel povestită, cu ajutorul celor peste 200 de bunuri culturale restaurate (unele etalate în premieră, altele clasate în categoria Tezaur), precum şi detalii mai puţin cunoscute despre activitatea de restaurare şi importanţa acesteia pentru managementul colecţiilor muzeale.

Prin expoziţia "Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr - 160 de ani de învăţământ românesc" sunt expuse în premieră documente, planuri de lecţii, programe analitice, manuale, materiale de uz didactic şi fotografii - fragmente din istoria de peste un secol şi jumătate a liceului aflat în apropierea parcului Cişmigiu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.