Premierul Florin Cîţu a declarat că hotărârea de Guvern privind noile măsuri va fi publicată vineri în Monitorul Oficial, însă a discutat cu şeful DSU Raed Arafat şi au stabilit că noile restricţii vor fi aplicate începând de duminică pentru ca operatorii economici să aibă timp să se pregătească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri: Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească, am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a scris Florin Cîţu vineri pe Facebook. 
 
Ulterior, reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică au precizat că noile măsuri sunt raportate la incidenţă, fapt pentru care, după publicarea HG în Monitorul Oficial în cursul acestei după-amieze, comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă urmează să constate încadrarea în limitele incidenţei, în termen de 48 de ore.
 
Acest lucru se petrece pe baza datelor transmise de DSP-uri, pentru fiecare localitate, comitetelor pentru situaţii de urgenţă. 
 
„În consecinţă, toate măsurile care se raportează la incidenţa cazurilor de COVID menţionată în HG vor intra în vigoare începând de duminică, şi nu doar o parte dintre acestea”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.